廣州成人學歷
當前位置: > 歷年試題資料 > 成人高考 >

2013年廣州成人高考英語真題(專升本)全國統一

2014-10-23 14:15 點擊:次 【字號
2013年廣州成人高考英語真題(專升本)全國統一

英語
 
答案必須答在答題卡上指定的位置,答在試卷上無效。本試卷滿分150分,考試時間150分鐘。

 
  選擇題
  1.Phonetics (5 points)
  Directions::In each of the following groups of words,there are four underlined letters or
  letter combinations marked A,B,C and D. Compare the underlined parts and identify the
  one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the
  corresponding letter on the Answer Sheet.
  1.A.come B.some C.move D.love
  2.A.honor B.house C.horror D.heel
  3.A.thief B.think C.theory D.these
  4.A.now B.how C.allow D.window
  5.A.meat B.dead C.cream D.steal
  II. Vocabulary and Structure (15 points)
  Directions: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there
  are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and
  blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
  6.We asked both John and Jerry, but _____ could offer a satisfactory explanation.
  A.neither B.either C.both D.nor
  7.I’d like to find someone _____I can discuss such a problem.
  A.who B.whom C.with whom D.to whom
  8.The baby can’t even sit up yet,_____walk!
  A.don’t mention B.let alone C.other than D.rather than
  9.I did not notice that my dog was missing _____a moment ago.
  A.before B.until C. to D. On
  10.The company director has informed us that we must _____department budge by 25%
  A.cut down B.cut away C.cut off D.cut up
  11.Companies usually _____a number of experiments before a new product is launched.
  A.practice B.control C.carry D.conduct
  12.I remembered that the air conditioners _____runed off before left home.
  A.were B.were to be C.had been D.have been
  13.-How do you like your new job?
  -well, it’s great _____salary, but it does not offer much prospects for promotion.
  A.in change of B.in terms of C.in case of D.in favor of
  14.In my opinion, this is a(n)_____different matter.
  A.entirely B.merely C.purely D.fully
  15.Take an umbrella with you in case it_____.
  A.may rain B.could rain C.rained D.rains
  16.The murderer was brought in, with his hands_____ behind his back.
  A.to have been tied B.having tied C.to be tied D.tied
  17.-Do you think Joshua is the right person for this job?
  -He is well-grounded in economic theory, but lacks_____in production management.
  A.devotion B.attitude C.experience D.energy
  18._____about it earlier, we could have wamed people of the danger.
  A.Would we know B.Should we know C.Have we known D.Had we known
  19.It was_____ of you not to disturb these old people late at night.
  A.patient B.considerate C.deliberate D.modest
  20.-Hey, what do you think of his speech last night?
  -I have no idea. I arrived_____ find that he had almost finished it.
  A. in order to B.so as to C. only to D.ready to
  III.Cloze (30 points)
  Directions: For each blank in the following passage, there are four choices marked A,B,C and D. Choose the one that is most suitable and mak your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
  What is music? Music is sound arranged into pleasing or interesting 21 . It is part of every culture on Earth. People use music to 22 feeling and ideas. Music also serves to entertain and relax.
  Music is a performing art. It 23 form such arts as painting and poetry, in which artists 24 works and then display or publish them. Musical composers need musicians to 25 and perform their works. 26 ,most musical performances are really co-operations between composers and performers.
  Music also play a major role in other arts. Opera 27 singing and music with drama. Ballet and other forms of dancing need music to help the dancers 28 their steps. Motion pictures use music to help set the mood as well as introduce the actions or enhance its 29 on the audience.
  Music is one of the 30 arts. People probably started to sing as soon as 31 developed. Hunting tools struck together may have been the first musical 32 .By about 10,000 B. C., hollow bones had been used by 33 people to make flutes. The first written music dates from about 2500 B.C.
  There are two chief kinds of Western music, classical and popular, Symphonies, operas, and bullets are 34 music, It is generally harder to write and perform. Musicians who perform it need a lot of training. Popular music 35 country music, folk music, jazz, and rock music. It is easier to perform and understand.
  21.A.models B.types C. styles D.patterns
  22.A.express B.explore C. cover D.test
  23.A.results B.develops C.differs D.separates
  24.A.discover B.create C.imagine D.invent
  25.A.adapt B.interpret C.follow D.complete
  26.A.Thus B.However C.Besides D.And
  27.A.joins B.associates C.connects D.combines
  28.A.with B.for C.after D.upon
  29.A. force B.effect C.influence D.impact
  30.A.greatest B.easiest C.oldest D.best
  31.A.agriculture B.society C.humanity D.language
  32.A.performers B. events C.instruments D.notes
  33.A.previous B.old C.early D.ancient
  34.A.light B.background C.classical D.experimental
  35.A.accepts B.includes C.explains D.illustrates
  IV Reading Comprehension (60points)
  Directions:There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four
  questions. For each question there are four suggested answers marked A,B, C and D.Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
  Passage One
  What do you use to get around town? A car? A bike? Your feet? Perhaps you should try a Segway!
  The Segway is perfect for short journey. It’s an electric vehicle that consists of a platform between two wheels, with a pole that connects the platform to the handlebars. To ride it ,you step up onto the platform, and control the Segway by moving your body. Lean forwards to go faster, and backwards to slow down.
  On older models, direction is controlled by a twist grip (扭轉把手)on the left handlebar. This varies the speeds between the two motors, a decrease in the speed of the left wheel would turn the Segway to the left .With newer models you simply lean to the left or right. Meanwhile, a gyroscope (陀螺儀)detects your movements and prevents the machine from falling over. The Segway has a maximum speed of 19 km per hour and a range of about 38 km. After that, you need to plug it in and recharge the battery.
  Segways are used for a variety of purposes. People with mobility problems can now enjoy walks in the country with their friends and family. Some golfers us them as an alternative to the golf cart. And dog owners now have an easier way to take the dog to the park. A few police forces use Segways, too. They allow officers to move quickly whilst maintaining contact with the public. They’re also becoming a common sight on airport. However, the most popular use is in tourism, particularly for city tours. Visit any major tourist city in summer, sit outside a cafe for a while and there’s a good change you’ll see a group of tourists passing on Segways.
  36.What is the Segway according to this passage?
  A.A pole that connects two handlebars
  B.A newly appeared public traffic vehicle.
  C.A bicycle with a platform between two wheels.
  D.An electric two-wheeled vehicle for short trips.
  37.How do you turn to the left on Segways of newer models?
  A.Lean to the left. B.Adjust the twist grip.
  C.Press the left bar. D.Control gyroscope
  38.How far can you travel on a Segway at most?
  A.less than 19 km. B.About 19 km.
  C.About 38 km. D.More than 38 km.
  39.The last paragraph focuses on______.
  A.what a Segway is like
  B.where to find a Segway
  C.how to control a Segway
  D.when a Segway is useful
  Passage Two
  Nancy Bright and her husband john had been working overtime and saving for a long time so that they could pay the advance for Nancy’s dream house. Today was the day that they had enough money in hand to make a down payment on the house. But the real estate (房地產)agent informed them that she had received another offer for the house. Although the other offer was slightly less than that of Nancy and john’s, that person with the new offer was willing to pay the whole amount at once. The owner, in urgent need of money, wanted to accept the second offer.
  Nancy and john looked at each other with disappointed looks. They walked back home feeling very low about having lost the house. Soon they recovered and involved themselves into their daily lives, though once in a while Nancy would sink into a mild depression over losing the house.
  One day Nancy woke up in the morning feeling even lower than usual. She kept feeling sick, even lost interest in her routine coffee. She put all these symptoms down to the stress of working hard and losing her dream house. A weed passed and she seemed to get worse. John was worried and insisted on taking her to the doctor. The doctor, after taking a few tests, informed them with a huge smile that Nancy was two months pregnant! John and Nancy were overjoyed but also worried about not having their own house before the baby was born.
  One evening Nancy wandered into the street where her dream house was, and as she passed by it, she was surprised to see that there were notices stuck on all the houses. On closer examination she found that the notices were for all the residents to move out of the houses as they were building a highway and the whole row of houses needed to be pulled down. Nancy suddenly realized that not getting her dream house had been a blessing in disguise. She thanked God and decided to be happy with the blessings blessings she had and started looking forward to the birth of her child.
  40.Why did Nancy and her husband lose their dream house?
  A. They couldn’t pay the whole amount for the house at once
  B. Someone else offered move money for the house.
  C. They couldn’t afford the advance for the house.
  D. The house owner decided not to sell the house.
  41.How did they feel after they lost their dream house?
  A.They felt sorry and hardly recovered.
  B.They felt relieved but with little regret.
  C.They enjoyed their daily lives all the same.
  D.They were depressed but tried to adjust themselves.
  42.What did Nancy find about the house one day?
  A.It would be on sale again B.It would be pulled down
  C.It had been redecorated. D.It had been emptied
  43.What does the phrase “a blessing in disguise” in the last paragraph mean?
  A. A good luck B.A dirty trick
  C.A secret wish D.A false alarm.
  Passage Three
  Most of the guests who come on our trips have never been to Egypt before. We want to make everyone comfortable and at ease, but we do always get the same questions in advance of trip. So here I will give you some travel tips.
  What should I wear?
  If you’re lucky enough to visit Egypt between November and February, pack a sweater. You’ll need it 一the desert gets chilly at night. During the day, the temperature will be agreeable and comfortable. Any other time, pack as if you’re going to Phoenix or Vegas in August. For the ladies, bathing suits are normal if there’s a pool where you’re going, but leave the string bikini at home 一it is a Muslim country, after all. Last, if you are planning on visiting any mosques or certain parts of upper Egypt, ladies will need to plan on bringing something that comes at least to the elbow, and no shorts for men or women in those areas.
  What special things do I need to pack?
  One of my favorite things in the world to bring to Egypt is an Evian Mister, a sprayer with a fine mist of Evian water. You may be able to find it in your local drug store. Spray a little on your face or head, and your body temperature will feel like it’s dropped 10 or 15 degrees. Other items include your camera, sun block and extra batteries.
  How do I communicate with home?
  Internet cafes are plentiful everywhere, especially in Cairo, Luxor, and Alexandria. If you have international calling on your phone, you should be able to use it 一AT&T and Sprint both work internationally for sure, but make sure you have the international coverage. A satellite phone is best if you are certain to need coverage in the middle of the country. Like while sailing up the Nile, but for most people these days a cell phone is fine.
  What medical preparation do I need?
  In a word: none! The one thing you may come down with in Egypt is politely called “Pharoah’s Revenge.” The thing that knocks out Pharoah’s Revenge is a regionally produced medicine, and is available at every drugstore for $1a box. DON’T drink local water. DO drink bottled water, avoid the skins of fresh vegetables, and you’ll be fine.
  44.What clothing is proper for ladies visiting a mosque?
  A.String bikinis. B.Long-sleeve clothes.
  C.Bathing suits. D.Shorts.
  45.What’s the use of an Evian Mister?
  A.To relieve your thirst. B.To prevent sunburns.
  C.To cool yourself down. D.To drive away insects.
  46.What information is provided about distance communication?
  A.A cell phone is enough for most people.
  B.AT&T and Sprint offer free service in Egypt.
  C.A satellite phone doesn’t work in Mid-Egypt.
  D.Internet cafes are only available in big cities.
  47.What does “Pharoah’s Revenge” probably refer to in the last paragraph?
  A.A curse. B.A legend. C.A disease. D.A vegetable.
  49.Which word best describes the homeless man?
  A.Angry. B.Untidy. C.Sensitive D.Impolite.
  50.Why did Robby go back to the hot dog seller?
  A.She wanted to think the hot dog seller.
  B.The homeless man asked her for a hot dog.
  C.She wanted to buy a hot dog for the homeless man.
  D.The hot dog was so delicious that Robby wanted another.
  51.What is the theme of this passage?
  A.The rich should help the poor. B. One good turn deserves another
  C.Kindness is the greatest wisdom D.A kindness shown, a kindness sown.
  Passage Five
  Whatever you do, don’t challenge a chimpanzee named Ayumu to a number memory game.
  In 2007, Ayumu became famous for his lightning speed at a game that goes like this: A player views a computer screen where the number 1 through 9 appear briefly at once and then tun to white squares. The player then taps the squares where the numbers had been, in order from 1 to 9. People can do it . But no human competitor has ever completed the game faster or more accurately than Ayumu the chimp. For almost five years Ayumu remains undefeated.
  Psychologist Nicholas Humphrey of Darwin College at Cambridge University in England now thinks he knows the secret behind the chimp’s ability. Humphrey suspects Ayumu’s brain may have a condition that allows the chimp to see numbers as colors. This would mean that Ayumu may see a color glow after the number disappears. Then, instead of remembering the numbers, he remembers a sequence of colors, each associated with a number.
  The condition that Humphrey believes Ayumu may have is called synesthesia. Humans with synesthesia may associate numbers and letters with colors. For example, a person may see the number“5”as the color blue. Until now, scientists and assumed only humans could have synesthesia.
  Humphrey found the inspiration for his idea at a 2011 scientific conference. There, he heard a presentation about Ayumu’s memory abilities and another talk about synesthesia. He then put the two ideas together.
  Not everyone is convinced that Humphrey is correct. Primatologist Tetsuro Matsuzawa of the Primate Research Institute at Kyoto University in japan has spent decades studying the amazing memories of chimpanzees, including Ayumu. He maintains that chimps simply have faster memory recall than people.
  52.What is Ayumu famous for?
  A.His gift in playing computers.
  B.His talent in calculating numbers.
  C.His skill in tapping the numbered squares.
  D.His amazing performance in a memory game.
  53.Which of the following is true of Nicholas Humphrey?
  A.He thinks Ayumu has an amazing memory.
  B.He believes that Ayumu sees the colors of numbers.
  C.He was inspired by Primatologist Tetsuro Matsuzawa.
  D.He delivered a speech on synesthesia at the 2011 conference.
  54.Where does Humphrey get the inspiration for his idea?
  A.From an experiment. B.From a conference
  C.From a research on chimpanzees. D.From the color blue
  55.How does Tetsuro Matsuzawa explain Ayumu’s performance in the game?
  A.Ayumu uses synesthesia.
  B.Ayumu is cleverer than most chimps.
  C.Chimps recall things faster than people.
  D.Chimps are good at dealing with number.
  V. Daily Conversation (15 points)
  Directions: Pick out appropriate expressions from the eight choices below and complete the following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
  A.I’m very pleased to be here B.Did you ever find each other
  C.But it was a miracle D.I remember you said you wanted to get a sweater
  E.It could even be a disaster F.Actually, I’ve got the list ready
  G.Did you get anything H.I don’t want to talk about it anymore
  Mary: Well, Susan, how was your shopping trip with Nancy this afternoon?
  Susan: Don’t ask. 56
  Mary: What do you mean? Something went wrong?
  Susan: Went wrong? 57 !Nancy thought I had said I would meet her at the department store at 2:30 when I really said 2:00. Then she thought we would meet at the main entrance in front when I really said at the east entrance on the Twelfth Street.
  Mary: 58 ?
  Susan:Yes! 59 !I had given up waiting and went inside the women’s clothing department.
  So did she. Thus we met finally and it was 3:00 by then.
  Mary:Did you get what you wanted? 60 .
  Susan:A blouses,as a matter of fact. But by that time, all those on sale were gone. So I settled for a skirt.
  非選擇題
  VI.Writing (25 points)
  Directions:For this part, you are supposed to writ an essay in English in 100~120 words based on the following information. Remember to write it clearly.
  61.你(Li Yuan ) 收到朋友 Xiao Ming 的 e-mail, 他在郵件中談及買車計劃。請在回信中
  說明你對買車的看法,內容包括:
  ·私家車的好處(如舒適、便捷等);
  ·私家車的弊端(如交通擁擠、環境污染、停車困難等);
  ·你的建議。
  *******************************************************************************
  Dear Xiao Ming.
  2013年成人高等學校專升本招生全國統一考試
  英語試題答案及評分參考
  I.Phonetics (5 points, one point each)
  1.C 2.A 3.D 4.D 5.B
  II. Vocabulary and Structure (15 points, one point each)
  6.A 7.C 8.B 9.B . 10.A
  11.D 12.C 13. B 14.A 15.D
  16. D 17.C 18.D 19.B 20.C
  III.Cloze (30 points, two points each)
  21.D 22.A 23. C 24.B 25.B
  26.A 27.D 28.A 29.B 30.C
  31.D 32.C 33.D 34.C 35.B
  IV.Reading Comprehension (60 points, there points each)
  36.D 37. A 38.C 39.D 40.A
  41.D 42.B 43.A 44.B 45.C
  46.A 47.C 48.B 49.B 50.C
  51.D 52.D 53.B 54.B 55.C
  V. Daily Conversation (15 points, three points each )
  56.H 57.E 58.B 59.C 60.D
  VI.Writing (25 points)
  寫作評分標準(廣州成人高考網提供)
  1.評分原則:
 、俦绢}總分為25分,分五檔給分。
 、谠u分時,先根據文章的內容和語言確定其所屬檔次,然后根據該檔次的具體要求給分。
 、奂{入第五檔次的作文應取得至少兩位閱卷教師的認可。
 、茏謹挡蛔100或超出120的,酌情扣1分~2分。
 、萜磳懪c標點符號的準確性視其對表達的影響程度予以評分。英、美式拼寫均可。
 、奕鐣鴮戄^差,已至影響表達,將分數降低一個檔次。
  2.評分標準
  第五檔
  (21分~25分)很好地完成了試題規定的任務。
  主題突出;內容充實,層次分明;行文流暢;使用了豐富的語法結構和詞匯:
  基本無語言錯誤。
  第四檔
  (16分~20分)較好地完成了試題規定的任務。
  主題明確:內容完整,層次清楚:文字連貫:語法結構有變化,詞匯比較豐富;
  有少量語言錯誤。
  第三檔
  (11分~15分)基本完成了試題規定的任務。
  主題不明確:內容尚完整,有層次;語句較通順;雖有不少語言錯誤,但不影響內容表達。
  第二檔
  (6分~10分)未能按要求完成試題規定的任務。
  主題不明確;內容不完整,層次不清;缺少連貫性;語句欠通順;有較多的語言錯誤,影響了內容表達。
  第一檔
  (1分~5分 )未完成試題規定的任務。
  明顯跑題;內容貧乏,結構層次混亂;語句不通順;有嚴重的語言錯誤。
  0分所寫的內容與試題要求毫不相關,語句混亂,無法理解。廣州成人本科必備英語真題。



快速報名及預約看學校


姓名:
電話:
QQ:
備注留言:
 
------分隔線----------------------------
相關內容
欄目列表
推薦內容